Oui, c'est vrai ! Pour cette Temps Modernes, on garde notre Libre Esprit !
Hello World !
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin vitae lacus justo, eget porttitor magna. Fusce dapibus eleifend turpis non ullamcorper. Integer orci diam, dictum quis scelerisque ac, ultrices sit amet diam.
Sorry, if don't speak "lorem ipsum". In this case you can follow what's next ...
De ce ne chinuim sa simulam natura (sisteme fundamental cuantice) cu resurse (calculatoare, gandire) clasice, cand am putea construi calculatoare care sa functioneze in baza principiilor mecanicii cuantice si astfel sa incercam sa evitam dificultatile intampinate in simularile clasice ? Este provocarea lansata de profesorul Richard Feynman in 1982... Mai precis, profesorul Feynman a spus (cam) asa: "La naiba, Natura nu se comporta clasic ! Daca vrem sa reusim sa simulam Natura, mai bine o facem pe baze cuantice si la naiba, provocarea pe cat este de dificila pe atat este de frumoasa."
Care a fost idea profesorului ? Aceea de a construi calculatoare cuantice pentru a rezolva problemele de fizica care esueaza in incercarea de a fi rezolvate cu ajutorul calculatoarelor clasice.
O perioada, aceasta idee a fost considerata nepractica.
Iata insa ca astazi, la ceva mai mult de 35 de ani de la propunerea prof Feynman, ne aflam in pragul de a avea masini cuantice, capabile sa rezolve problemele dificile vizate.
Stati putin. Cum adica clasic ? Nu este bine clasic si este bine cuantic ? Nu asa privim lucrurile. Sunt probleme care se trateaza foarte bine clasic si probleme care insa ... Vom reveni si dezvolta povestea. Continuarea aici
Pe langa sursele oficiale/guvernamentale de informare, in privinta unei imagini globale, va recomandam cateva surse :
Publicatia New York Times pune la dispozitie o excelenta pagina de informare
O la fel de excelenta analiza la zi o gasiti la organizatia "Our World Data" . Citam: "Max Roser, Hannah Ritchie and Esteban Ortiz-Ospina (2020) - "Coronavirus Disease (COVID-19) – Statistics and Research". Published online at OurWorldInData.org. Retrieved from: 'https://ourworldindata.org/coronavirus' [Online Resource]"
Raportul celor de la universitatea Johns Hopkins
Google alert pe teme de coronavirus (mai jos)
Vestea abrogarii restrictiilor privind libera circulatie incepand cu 15 Mai /ac, vine la pachet cu o noua dilema ce poate fi rezumta: banii sau viata ?
NOTA: virusul in sine poarta numele de SARS-CoV-2 ; boala provocata de acesta este numita COVID-19